Hozzávalók(20-22 cm-es tortaformához):
az alaphoz: 20 dkg babapiskóta, 5 dkg vaj, ½ zöldcitrom, 1 tasak vaníliás cukor:
a fagylaltkrémhez: 25 dkg mascarpone, 12 dkg
porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, ½ zöldcitrom, 3 dl tejszín, 40 dkg málna;
a díszítéshez: 1 dl tejszín, 1 teáskanál
porcukor, 20-25 dkg málna.
Elkészítése:
1. A zöldcitrom héját lereszeljük, a levét
kiszorítjuk és szirupot készítünk 0,5 dl vízzel meg a vaníliás cukorral.
2. A piskóták ¼ részét levágjuk. Fóliával kibéleljük a
tortaformát, a szélére körberakjuk a piskótákat.
3. A megmaradt és a levágott piskótát
összemorzsoljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a zöldcitrom héját és
összegyúrjuk.
4. A masszát a tortaforma aljába nyomkodjuk,
majd hűtőbe tesszük.
5. A fehércsokoládét felolvasztjuk. A
mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a
kihűlt fehércsokoládét.
6. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét meg a reszelt
héját, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt.
7. A nagyobb málnaszemeket(kb. 20 dkg-ot)
megtöltjük krémmel, a többit villával összetörjük.
8. A krémet két részre osztjuk, egyik részbe
kavarjuk az összetört málnát.
9. A babapiskótátkat enyhén meglocsoljuk az 1
pontnál elkészített zöldcitromos sziruppal.
10. A málnás krémet a piskótás alapra kenjük,
belenyomjuk a krémmel töltött málnaszemek felét.
11, Rákenjük a fehér krémet és
belenyomjuk a megmaradt málnaszemeket. 2-3 órára fagyasztóba tesszük.
12.Tálalás előtt felverjük a tejszínt a
porcukorral és bevonjuk vele a torta tetejét, majd ráhalmozzuk a
málnaszemeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése