2016. július 30.

Zöldfűszeres csirkenyársak


Hozzávalók 4 személyre: 4 felső csirkecomb, 2 szál új fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 rozmaring ág, 1 citrom, só, fehérbors, 0,5 dl olaj, 2 piros paprika, 1 dl tejföl, 2 dl joghurt.
 Elkészítése

1. A csirkecombokat kicsontoljuk, a húst kockákra vágjuk. 
2. A zöldfűszereket összevágjuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az olajat, sót meg a  borst és összekavarjuk. 
3. A keverék 3/4 részét a húsra tesszük, alaposan összekavarjuk és 2 órára hűtőbe tesszük. 
4. A paprikát felvágjuk és a hússal váltakozva nyársra húzzuk.

5. Felhevített grillrácson megsütjük.

6. A félretett zöldfűszerkeveréket összekeverjük a tejföllel meg a joghurttal, majd a nyársak mellé tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...