Hozzávalók: 40
dkg babapiskóta, 1 citrom ízű pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg mascarpone, 3 dl
tejszin, 15 dkg porcukor, 10 g zselatin, 2 citrom, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése: A
pudingport összekeverjük a tejjel, megfőzzük, majd lehűtjük. A zselatin 0,5 dl
vízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük. A mascarponet
kikavarjuk a porcukorral és 1 citrom reszelt héjával, kanalanként beledolgozzuk
a pudingot, majd a citrom levét és a zselatint, végül pedig a felvert tejszínt.
A megmaradt citrom felét kiszorítjuk, hozzáadunk 1.5 dl vizet és a vaníliás
cukrot, majd a piskótákat hirtelen belemártjuk és a egy kb. 20x30 cm tepsi
aljára tesszük. Rásimítjuk a krém felét, kirakjuk egy újabb sor piskótával és
befedjük a megmaradt krémmel. A tetejét egy villával hullámosra karcoljuk.
Legalább 5 órára, de akár egy egész éjszakára is hűtőbe tesszük. Másnap
szeletekre vágva tálaljuk, mindegyik szeletre egy-egy citromkarikát
teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése