Hozzávalók 4
személyre: 1 sárgadinnye, 4 dl kókusztej, 2 evőkanál méz, jégkocka, mentalevél.
Elkészítése: A
sárgadinnyét és a kókusztejet 2-3 órára jól lehűtjük. A dinnyét félbevágjuk,
húsát felkockázzuk(4 kis szeletet félreteszünk a díszítéshez), majd a mézzel és
pár mentalevéllel együtt összeturmixoljuk. A végén beletöltjük a kókusztejet és
felhabosítjuk. A poharakba jégkockákat teszünk, rátöltjük a koktélt és a
félretett dinnyeszeletekkel díszítjük.
A kókusztej nem a kókusz belsejében található áttetsző lé, hanem a kókusz húsából kinyert folyadék. Íze enyhén édeskés, színe és íze a tehéntejre hasonlít, enyhe kókuszaromával. Házilag is elkészíthető, nyers vagy szárított kókuszdióból. Meleg vízzel felöntve, krémesre kell turmixolni, majd állni hagyni, aztán sűrű vásznon leszűrni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése