2016. szeptember 24.

Almás diós piskóta



Hozzávalók4  tojás, 25 dkg cukor, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 35 dkg liszt, 1 vanília cukor, 1 sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 citrom reszelt héja, 1 nagy alma, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola. 


Elkészítése: A mazsolát 10 percre hideg vízbe áztatjuk, a diót darabosra vágjuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a sütőporral elkevert lisztet, kevés citromlével eloltott szódabikarbónát és folytonosan adagolva a kefirt majd az olajat csomómentesre kavarjuk. A végén beleforgatjuk a diót, a mazsolát meg a reszelt almát. Sütőpappírral bélelt, 25x30-as tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.


2 megjegyzés:

Okki írta...

Elkészítettem és nagyon finom lett! köszönjük! :)

Adél írta...

Egészségetekre legyen! De örülök :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...