Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg cukor, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 35
dkg liszt, 1 vanília cukor, 1 sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 citrom
reszelt héja, 1 nagy alma, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola.
Elkészítése:
A mazsolát 10 percre hideg vízbe áztatjuk, a diót darabosra
vágjuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük
a cukorral meg a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a
sütőporral elkevert lisztet, kevés citromlével eloltott szódabikarbónát és
folytonosan adagolva a kefirt majd az olajat csomómentesre kavarjuk. A végén
beleforgatjuk a diót, a mazsolát meg a reszelt almát. Sütőpappírral bélelt,
25x30-as tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt
megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítettem és nagyon finom lett! köszönjük! :)
VálaszTörlésEgészségetekre legyen! De örülök :)
VálaszTörlés