Hozzávalók 4 személre: 1 fej vörös káposzta, 4 közepes méretű alma, 1
hagyma, kevés zsír, só, bors, ecet, cukor; a feltéthez: 4 szelet sült
nyers csülök, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém vagy darált
paprika, só, bors, 2-3 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál liszt.
Elkészítése: A
káposzta felső leveleit eltávolítjuk, a többit legyaluljuk, enyhén lesózzuk,
kicsit állni hagyjuk, majd kiszorítjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés
zsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát és közepes lángon sütjük.
Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a káposztához, többször
átkavarva készre dinszteljük. A végén megszórjuk borssal, ízlés szerint
cukorral meg ecettel ízesítjük, ha szükséges még megsózzuk és alaposan
összekeverjük. A feltéthez a csülökszeleteket sózzuk, borsózzuk, megforgatjuk a
lisztben, majd forró olajon hirtelen átpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A
megmaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát meg a fokhagymát, kicsit
átsütjük, hozzáadjuk a paprikakrémet és visszatesszük a csülökszeleteket.
Felöntjük langyos vízzel, kevés sót szórunk bele és fedő alatt pároljuk míg a
hús megpuhul, majd zsírjára sütjük.
Megjegyzés:
Ha az alma savanykásabb, az ecetet el is hagyhatjuk. Aki szereti, köménymagot
is szórhat rá párolás közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése