Hozzávalók 6-8 személyre: 1
kis csülök, 50 dkg édesburgonya, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 szelet zeller, 1-2
csípőspaprika, 2,5 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál olaj, fűszerpaprika, só, tejföl.
Elkészítése: A csülköt
megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, a
hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a zellert meg az édesburgonyát kockákra
vágjuk. Ha megfőtt, a csülköt kivesszük és melegen tartjuk, a levét pedig a
leveshez használjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, a sárgarépát meg
a zellert, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, felöntjük a paradicsomlével meg a
csülöklével és közepes lángon főzzük. 5 perc után beletesszük a burgonyát, a
zellerlevelet és az apróra vágott csípőspaprikát. Ha szükséges, még megsózzuk
és készre főzzük. A végén belerakjuk a kockákra vágott csülökhúst is.
Tejföllel tálaljuk.
Ciorbă de cartofi
dulci cu ciolan afumat
Ingrediente pentru
5-6 persoane: 1 ciolan afumat mai mic,
500 g cartofi dulci, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 felie țelină, 1 ardei iute, 300-400
ml bulion de roșii, ulei, sare, boia
dulce, smântână pentru servit.
Prepararea: Ciolanul
se fierbe în apă, după care se scoate și se ține acoperit, la cald. Ceapa
mărunțită și zarzavatul tăiat cubulețe se călesc în puțin ulei, se presară
puțină boia, se toarnă zeama ciolanului și se fierbe 8-10 minute, după care se
adaugă cartofii dulci tăiate cubulețe și ardeiul iute mărunțit. Spre sfârșitul
fierberii se adaugă bulionul de roșii, se potrivește de sare și se dau 2-3
clocote. Se servește cu smântână.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése