Hozzávalók kb. 25x30 cm tepsihez:
a piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt;
a barackos réteghez: 50 dkg őszibarack, 3 evőkanál cukor, 1/2 citrom leve,
1 tasak vaníliás pudingpor, 2,5 dl víz;
a tejfölös réteghez: 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 2
evőkanál porcukor, 10 g zselatin.
Elkészítése:
1. A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverővel
vastag krémhabbá verjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük és 180 fokon, 20 percig sütjük.
3. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a citromlével meglocsolt, kockára
barackot, és 2-3 percig pároljuk, majd besűrítjük a vízzel elkevert
pudingporral.
4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a piskótára simítjuk. 1 órára hűtőbe
tesszük.
5. A tejfölt kikavarjuk a vaníliás cukorral meg a porcukorral. A zselatint
0,5 dl vízben feloldjuk, kissé felmelegítjük. A tejszínt felverjük, majd
összekeverjük a tejföllel meg a zselatinnal. A sütemény tetejére kenjük, 2
órára lehűtjük.
Kockára vágva tálaljuk.
Ez nagyon finom, viszem is a receptet, én valamikor 100 éve sárgabarackbefőttel készítettem hasonlót, csak a teteje nem tejfölös-tejszínes réteg volt, hanem a befőtt leve és zselatin össze és egy áttetsző tetőrétege lett, minden kockán egy fél szem sárgabarack ült a zselatinban :-) Akkor még nem volt a blogom és kép sem készült, de majd megcsinálom mostanában valamikor, no meg ezt, a tiédet is :-) Friss gyümölcsből is jó, de befőttből is :-)
VálaszTörlésKöszönöm Anikó! természetesen, befőttel is működik ez a recept.
VálaszTörlés