Hozzávalók: 2 kg padlizsán, 2 kg paradicsompaprika, 2 kg paradicsom, 50 dkg
hagyma, 3 dl olaj, 1 kis fej fokhagyma, 3-4 csípőspaprika, 4 babérlevél, só,
bors, ecet, cukor.
Elkészítése: A paradicsompaprikát megsütjük, megsózzuk, egy edénybe
rétegezzük és letakarjuk, hogy jól beizzadjanak. 10 perc után a vékony héját
lepucoljuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk(nem kell ledarálni, hogy kissé darabos
maradjon). A padlizsánt megsütjük, héját lepucoljuk és pépesre vágjuk. A
hagymát megpucoljuk, a csípőspaprikával együtt ledaráljuk és az olajban
dinsztelődni tesszük. 5 perc után hozzáadjuk a paprikát, további 10-15 perc után
pedig a padlizsánt, megsózzuk, borsózzuk és beletesszük a szeletekre vágott
fokhagymát meg a babérleveleket. A paradicsomokat keresztben kissé bevágjuk, 1
percre forró vízbe tesszük, majd héját lehúzzuk, a húsát pedig összevágjuk és a
többi hozzávalóhoz adjuk. Lassú tűzön, többször átkavarva, körülbelül 40-50
percig főzzük. A végén kevés cukorral és ecettel ízesítjük. Tiszta,
csírátlanított üvegekbe rakjuk, lezárjuk és 20 percig vízben dunsztoljuk.
Megjegyzés: A csípőspaprikát a csípőssége függvényében adagoljuk, inkább
többször, kis adagokban, nehogy ehetetlenül csípőssé váljon az egész
adag!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)