Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:
a tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj,
10 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, 1/2 tasak sütőpor;
a töltelékhez: 40 dkg szeder, 1/2 citrom, 2-3
evőkanál cukor, 2 evőkanál keményítő;
a tálaláshoz: porcukor.
Elkészítése: A tésztához a hideg vajat gyors
mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a csipetnyi sót
meg a tojást és morzsalékosra dolgozzuk. Ha túl összeállna, kevés lisztet még
adjunk hozzá. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd meglocsoljuk a
citromlével. A cukrot összevegyítjük a lereszelt citromhéjjal meg a
keményítővel, majd összekeverjük a szederrel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral,
a tészta háromnegyed részét belszórjuk és a tenyerünkkel finoman lenyomkodjuk.
Rátesszük a szedret, majd a megmaradt tésztát is rámorzsoljuk. 25-30 percig, 175
fokon sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése