Hozzávalók 4
személyre: 2 hagyma, 2 kápia paprika, 50 dkg féléret paradicsom, 3-4 cikk
fokhagyma, só, bors, 1 ág friss csombor, olaj.
Elkészítése: Az
apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk a kis
kockákra vágott paprikát, sózzuk, borsózzuk és pár percig együtt dinszteljük. A
paradicsomokat keresztben bevágjuk, 1 percre forró vízbe dobjuk, vékony héját
lehúzzuk, a húsát pedig kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymás alaphoz.
Beletesszük a szeletekre vágott fokhagymát, a csombort és fedő alatt, kb. 10
percig főzzük. Puliszkával tálaljuk.
Mâncare cu gogonele
Ingrediente pentru 4 persoane: 2 cepe, 2 ardei kapia, 500 g gogonele puțin
coapte, 3-4 căței usturoi, sare, piper, cimbru, ulei.
Prepararea: Ceapa mărunțită se înăbușă în puțin ulei, se adaugă ardeii
tăiați cubulețe, se asezonează cu sare și piper. Gogonelele se crestează, se
pun 1 minut în apă fierbinte, apoi se trage pielița subțire, iar pulpa se taie
cubulețe. Se adaugă usturoiul feliat, cimbrul și se fierbe cca. 10 minute sub
capac. Se servește cu mămăligă și friptură după plac sau ouă românești.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése