2016. szeptember 23.

Zöldparadicsomos étel - Mâncare cu gogonele



Hozzávalók 4 személyre: 2 hagyma, 2 kápia paprika, 50 dkg féléret paradicsom, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, 1 ág friss csombor, olaj.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, sózzuk, borsózzuk és pár percig együtt dinszteljük. A paradicsomokat keresztben bevágjuk, 1 percre forró vízbe dobjuk, vékony héját lehúzzuk, a húsát pedig kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Beletesszük a szeletekre vágott fokhagymát, a csombort és fedő alatt, kb. 10 percig főzzük. Puliszkával tálaljuk. 




Mâncare cu gogonele

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 cepe, 2 ardei kapia, 500 g gogonele puțin coapte, 3-4 căței usturoi, sare, piper, cimbru, ulei.

Prepararea: Ceapa mărunțită se înăbușă în puțin ulei, se adaugă ardeii tăiați cubulețe, se asezonează cu sare și piper. Gogonelele se crestează, se pun 1 minut în apă fierbinte, apoi se trage pielița subțire, iar pulpa se taie cubulețe. Se adaugă usturoiul feliat, cimbrul și se fierbe cca. 10 minute sub capac. Se servește cu mămăligă și friptură după plac sau ouă românești. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...