Hozzávalók:
1 réteg: 25 dkg
darált keksz, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, baracklekvár;
2 réteg: 20 dkg
tehéntúró, 10 dkg porcukor, 2,5 dl habtejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 10 g
zselatin;
3 réteg: 2
tasak vanília ízű krémpor(hidegen verhető), 10 dkg porcukor, 5 dl tej;
4 réteg: 3 dl habtejszín
5 réteg: 5 dkg tejcsokoládé.
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a
vajjal és annyi baracklekvárral, hogy a massza összeálljon, majd kb. 30x30
cm-es tepsibe nyomkodjuk.
A tehéntúrót botmixerrel krémesre dolgozzuk,
összekavarjuk a porcukorral meg a vaníliacukorral, a fél dl vízben
feloldott zselatinnal, végül pedig beleforgatjuk a felvert tejszínt és
rásimítjuk a kekszes rétegre.
A vaníliás krémporokat összekeverjük a
porcukorral, felöntjük a hideg tejjel és kézi mixerrel vastag krémhabbá verjük,
majd a túrós rétegre kenjük.
A habtejszínt felverjük és a vaníliakrémre
simítjuk, majd megszórjuk a lereszelt csokoládéval.