Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 1 kg alma, 20 dkg cukor, 1 teáskanál fajéj, 3 evőkanál
étkezési keményítő, 1 tojás, 2-3 evőkanál cukor.
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A cukrot olvadni tesszük, mikor
karamellizálodni kezd hozzáadjuk az almát és kicsit megpároljuk. Rászórjuk a
fahéjat meg az étkezési keményítőt, összekavarjuk, levesszük a tűzről és hűlni
hagyjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, kb. 12x16 cm-es téglalapokra vágjuk,
körbe lekenjük a széleket felvert tojással. Képzeletben mindegyik lapot 2
részre osztjuk, egyik felére 2-2 evőkanál almát teszünk, a másik felét éles
késsel 4-5 helyen bevagdossuk, majd ezt az oldalt az almára hajtjuk, körbe a
széleket egy villával lenyomjuk. Tetejét lekenjük tojással és megszórjuk
cukorral. 180 fokon, 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)