Hozzávalók 4 személyre: 1 magvas bagett, 1
cékla(kb. 25 dkg), 10 dkg füstölt lazac, 10 dkg sajtkrém, 1/2 citrom, balzsamecet,
2-3 evőkanál bazsalikomos olívaolaj, 1 teáskanál méz, pár szál metélőhagyma,
só, bors, szárított, morzsolt kapor.
Elkészítése: A céklát megfőzzük, ha kihűlt
megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekavarjuk a mézzel meg az
olajjal, megsózzuk és meglocsoljuk balzsamecettel, majd összekavarjuk és 30
percig állni hagyjuk. A sajtkrémet kikavarjuk citromlével és kevés kaporral,
hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és a lazacot(egy keveset félreteszünk
a díszítéshez). A bagettet szeletekre vágjuk, kissé megpirítjuk, ha kihűltek
rákanalazzuk a céklát, majd a lazacos sajtkrémet. Citrommal, lazachússal és
metélőhagymával díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése