Hozzávalók (15-16 db. 7 dl befőttesüveghez): 5 kg almapaprika, 2 fej
káposzta, 4 l víz, 4 evőkasnál jódmentes só, 60 dkg cukor, 8 dl 9 fokos ecet,
minden befőttesüveghez: 1 teáskanál mustármag, 1/2 teáskanál szemesbors, pár
szem koriandermag, 1-2 babérlevél, csipetnyi szalicil.
Elkészítése:
1. Az almapaprikát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
2. Hegyes késsek körbevágjuk a torzsáját, kiszedjük és kiverjük belőle a
magokat.
3. A káposztát vékony szálakra gyaluljuk, enyhén megsózzuk és összekavarjuk(nem
szorítjuk ki).
4. A kissé megpuhult káposztát jól belenyomkodjuk az
almapaprikákba.
5. A megtöltött paprikákat szorosan egymás mellé tesszük az
üvegkannákba.
6. Beleszórjuk a fűszereket. A vizet a sóval meg a cukorral felforraljuk,
belekavarjuk az ecet, ha félig kihűlt rátöltjük. kevés szalicilt szórunk a
tetejére és lezárjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése