2016. október 7.

Gomba fricassée

                                                                                                                                                                                                                                          
     
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csiperkegomba, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl hús alaplé, 1 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 1/2 citrom, só, bors.

  Elkészítése: A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével és a vajon kissé megpároljuk. Megsózzuk, rászórjuk a lisztet és kevés borst, elkavarjuk, majd felöntjük az alaplével és negyed óráig közepes lángon főzzük. A tojássárgáját elkavarjuk a tejszínnel és a mártásba kavarjuk. Azonnal tálaljuk. 

2 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Ez az étel úgy néz ki mint egy régimódi jófajta becsinált , ezt is tésztával szokás enni ?

Adél írta...

Igen, ez pontosan az, egy régimódi jófajta becsinált, csak nincs benne csirke. A recept nem irt hozzá tésztát, de szerintem nagyon találó mellé.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...