Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg
krumpli, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, olaj, 1,5 dl tejföl, só,
petrezselyemzöld;a gombóchoz: 40 dkg gomba, 1 szelet kenyér, 1 hagyma, olaj, 1
tojás, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: Kevés olajon megdinszteljük
az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott veteményt, kicsit
átsütjük, majd felöntjük vízzel, megsózzuk és közepes lángon főzzük. Mikor
félig megfőtt, hozzáadjuk a krumplit, majd pár perc után a gombócokat is,
megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Mikor a hozzávalók
megfőttek, a tejfölt elkeverjük kevés forró lével, rátöltjük a levesre és
azonnal félrehúzzuk a tűzről. A gombóchoz az apróra vágott hagymát meg a
szeletekre vágott gombát kevés olajon zsírjára sütjük, rászórjuk az apróra
vágott petrezselyemzöldet, sóval és borssal fűszerezzük. Ha kihűlt, a kenyérrel
együtt ledaráljuk és belekeverjük a tojást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése