Hozzávalók: 2 nagy tojás(vagy 3
kisebb), 15 dkg cukor, 1 dl olaj, 20 dkg főtt édesburgonya, 20 dkg liszt, 1
teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, fél citrom, 1 teáskanál
vanília kivonat, 1/2 teáskanál fahéj, 5 dkg mazsola.
Elkészítése: A főtt édesburgonyát
áttörjük. A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő
legerősebb fokozatán vastag krémhabbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a
burgonyát, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját és a levével eloltott
szodabikarbonát, majd 1 percig még verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral
és a fahéjjal, majd a tojáshabba dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt
kisméretű tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a mazsolát és előmelegített sütőben,
175 fokon, 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése