2016. október 16.

Mazsolás édesburgonyás sütemény


Hozzávalók: 2 nagy tojás(vagy 3 kisebb), 15 dkg cukor, 1 dl olaj, 20 dkg főtt édesburgonya, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, fél citrom, 1 teáskanál vanília kivonat, 1/2 teáskanál fahéj, 5 dkg mazsola.


Elkészítése: A főtt édesburgonyát áttörjük. A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legerősebb fokozatán vastag krémhabbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a burgonyát, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját és a levével eloltott szodabikarbonát, majd 1 percig még verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a tojáshabba dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a mazsolát és előmelegített sütőben, 175 fokon, 25 percig sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...