Hozzávalók 5-6 személyre: 15 dkg cukor, 2 dl habtejszín, 10
dkg jó minőségű fehércsokoládé, 20 dkg sütőtök püré, 8 dkg csokoládés keksz,
vanília eszencia, fahéj.
Elkészítése: A krémhez 1 dl tejszínt felforralunk. A cukrot
közepes lángon karamellizáljuk, majd rátöltjük a forró tejszínt(vigyázat,
fröcsköl!), és addig kavarjuk, míg a karamell elolvad. Félrehúzzuk a tűzről és
pár perc után belekavarjuk az összetördelt csokoládét. Többször átkavarva
lehűtjük, legalább 2-3 órán át hűtőben tartjuk, de akár estétől reggelig is,
hogy megdermedjen. Másnap kézi habverővel kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtök
pürét és pár csepp vanília eszenciával vagy fahéjjal ízesítjük. A
megmaradt habtejszínt felverjük, a kekszet késes aprítóban összezúzzuk. A
krémet meg a habot külön-külön, csillagcsővel ellátott habzsákokba kanalazzuk,
majd a krémet és a kekszet váltakozva poharakba rétegezzük, tetejére
habtejszínt nyomunk és megszórjuk kekszmorzsával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)