Hozzávalók:
a laphoz: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 16 dkg sütőtök(meghámozva), 4 evőkanál
liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál
citromlé, 1 teáskanál reszelt citromlé, csipetnyi só; a krémhez: 1 tasak
citromízű pudingpor, 3 dl tej, 12 dkg vaj, 10 dkg +1 evőkanál porcukor,
1/2 citrom leve.
Elkészítése:
1. A
sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük és villával
összetörjük.
2. A
tojásokat a cukorral és a csipetnyi sóval vastag krémhabbá verjük, hozzáadjuk a
citromhéjat, a sütőtököt, a citromlével eloltott szódabikarbónát meg a
sütőporral elkevert lisztet és összekavarjuk.
3.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 175 fokon, 15-20 percig
sütjük. Ha megsült kivesszük, befedjük sütőpapírral és feltekerjük. Hűlni
hagyjuk.
4. A
pudingport a tejjel megfőzzük, hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű vajat
kikavarjuk 10 dkg porcukorral, kanalanként adagolva beledolgozzuk a pudingot és
a citromlevet.
5. A
lapot kiterítjük, lehúzzuk a sütőpapírt, lekenjük a krémmel, majd szorosan
feltekerjük. Visszacsavarjuk a sütőpapírba és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
6.
Tálalás előtt kivesszük a sütőpapírból, megszórjuk porcukorral és szeletekre
vágjuk.
1 megjegyzés:
Nagyon tetszik, hamarosan megsütöm!
Megjegyzés küldése