Hozzávalók 6 személyre: 1 pulykaszárny,
40 dkg sárgarépa,. 1 petrezselyemgyökér, 1 pasztinák, 20 dkg kelbimbó, 1
hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg lúdgége tészta, só, bors, 1 tojás,
3-4 evőkanál zsemlemorzsa, kevés olaj.
Elkészítése: A pulykaszárnyat megmossuk,
enyhén sós vízben főni tesszük. Mikor felforrt lehabozzuk, majd közepes lángon
főzzük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a gyökérzöldségeket karikákra, a
hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a
gyökérzöldségeket, mikor a hús majdnem készre főtt beletesszük a levesbe. kb.
10 perc után kivesszük a pulykaszárnyat és beletesszük a kelbimbót. A húst
leszedjük a csontról, ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a zsemlemorzsát, sóval,
borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A masszából gombócokat
formázunk és belefőzzük a levesbe. Beleszórjuk a lúdgége tésztát is és a
megmaradt petrezselyemzöldet és addig főzzük, míg a tészta megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)