Hozzávalók 4 személyre: 2 libacomb, 1 libamell, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma,1
csípőspaprika, 3 alma, 1 dl vörösbor, só, bors, rozmaring, kakukkfű, majoránna.
Elkészítése: A combokat és a félbevágott mellet sóval, borssal és majoránnával
bedörzsöljük, fóliával lefedjük és egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a bőrős
felükön éles késsel beirdaljuk és forró serpenyőben körbepirítjuk. Egy tepsi
aljába szórjuk a szeletekre vágott hagymát, a fokhagymát, a csípőspaprikát,
rátesszük a rozmaringágat meg a kakukkfüvet, majd ráhelyezzük a húst,
alátöltjük a bort és 2-3 dl vizet. Lefedjük és forró sütőben 1,5-2 órát
pároljuk. Ekkor kifedjük, mellétesszük a félbe vagy vastag szeletekre vágott
almát és további 30-40 percig sütjük. Mikor a hús puha és omlós, kivesszük a
sütőből, lefedjük és 15-20 percig meleg helyen pihentetjük. Párolt lila
káposztával vagy más, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Megjegyzés:
A hús körbepirításakor kiolvadt zsírt mindegyre öntsük egy edénybe, hogy
ne égjen meg, hisz felhasználhatjuk a körethez vagy más ételhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése