Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg leveles tészta, 3
lilahagyma, 50 dkg gomba, 4 dkg vaj, olaj, 1 teáskanál méz, balzsamecet, só,
bors, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tej.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, megmossuk,
szeletekre vágjuk. A vaj felét 2-3 evőkanál olajjal felhevítjük, rádobjuk a
gombát és nagy lángon megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt
zsiradékhoz hozzáadjuk a megmaradt vajat, ha szükséges, még töltünk egy kevés
olajat is és rádobjuk a szeletekre vágott hagymát. Szintén nagy lángon sütjük,
mikor karamellizálodni kezd, hozzáadjuk a mézet, majd pár perc után, sóval,
borssal és ecettel ízesítjük. A levestésztát kinyújtjuk, 6 x 6 cm-es
kockákra vágjuk, a kockában pedig egy -egy újabb kockát vágunk, úgy, hogy
körbe 1 cm-es perem maradjon és a négy sarkánál nem vágjuk el teljesen. A tészták
közepére egy-egy evőkanálnyi hagymát, majd gombát teszünk. A peremeket
lekenjük a tejjel elkavart tojássárgájával és 180 fokon, 15-20 percig sütjük.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése