Hozzávalók 4-6 személyre: 20 dkg füstölt lazacszelet, 1
avokádó, 20 dkg sajtkrém, 10 g zselatin, só, bors, friss kapor, 1 citrom.
Elkészítése:
1. A lazacszeleteket megformázzuk, a lelógó részeket
levágjuk, majd felaprózzuk. A kaprot is összevágjuk.
2. Az avokádót meghámozzuk, meglocsoljuk
citromlével és késes aprítóban összevágjuk.
3. Hozzáadjuk a sajtkrémet és összedolgozzuk. A zselatint
0,5 dl vízbe áztatjuk, kicsit felmelegítjük.
4. Az avokádós krémbe keverjük a zselatint, a felvágott
lazacot meg a kaprot, sóval, borssal ízesítjük.
5. Egy hosszúkás formát háztartási
fóliával kibéleljük, aljára egy sor lazacot teszünk, rá a krém felét,
középre újból lazacot, majd krémet és végül lazaccal befedjük. Másnapig hűtőben
dermesztjük.
6. Tálalás előtt kivesszük a fóliából, éles késse
szeletekre vágjuk. Citrommal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése