Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg füstölt oldalas, 1 szál
füstölt kolbász, 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1
evőkanál liszt, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, fűszerpaprika, 1 babérlevél,
tejföl.
Elkészítése: Az oldalast és a kolbászt forró
vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és langyos vízzel lemossuk. Az
oldalast tiszta vízben újból főni tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,
a házi ételízesítőt és a babérlevelet. Mikor a hús félig megfőtt, beletesszük a
vékony csíkokra vágott savanyúkáposztát is(ha nagyon savanyú, hideg vízben
átmossuk). A lisztet az olajon világosra pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával
és hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük.
Beletesszük a karikákra vágott kolbászt is. Pár percig még főzzük, majd
félrehúzzuk a tűzről és 15 percig pihenni hagyjuk. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése