Hozzávalók 4-6 személyre: 1 liba csontos részei, háta, 50 dkg sárgarépa, 20
dkg petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 evőkanál libazsír, 5 dkg rizs, 1 dl tejföl,
2 tojás sárgája, 1 csokor tárkony, só, ecet.
Elkészítése: A libahúst kisebb darabokra vágjuk, enyhén sós, hideg vízben
főni tesszük. Ha felforrt, lehabozzuk, majd közepes lángon főzzük. Közben az
apróra vágott hagymát, a karikára vágott sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret
a libazsíron megdinszteljük, mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a leveshez,
beletesszük a rizst és az apróra vágott tárkonyt is. A tojássárgáját kikavarjuk
a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenítjük, majd mikor a leves készen van,
rátöltjük és eloltjuk alatta a lángot. A húst kicsontoljuk, visszatesszük a
levesbe és ízlés szerint ecettel savanyítjuk.
Megjegyzés:
A megfőtt libahúst ledarálhatjuk és gombócokat készítve, belefőzhetjük a
levesbe. Nagyon jól passzol a tárkonyos ízvilághoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése