Hozzávalók 6 személyre:
12 szelet szarvas hátszín, 24 szelet bacon
szalonna, só, bors, 2 evőkanál mangalicazsír, 10 dkg póréhagyma, 25 dkg erdei
gomba(vagy barna csiperke), 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg vörörsáfonya, 2
evőkanál kapribogyó, 2 tojás, 1 zsömle, 10 dkg vaj, 5 szem borókabogyó, 1
babérlevél, 4 dl zöldségleves, 2 dl vörösbor, 2 dl tejszín; a tálaláshoz: krumplipüré
Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal.
Az aszalt gyümölcsöket meleg vízbe áztatjuk. A karikára vágott póréhagymát a
zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk,
borsózzuk és zsírjára sütjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a beáztatott és
kiszorított zsömlét, az összevágott barackot, az áfonyát és a kapribogyót, a
felvert tojásokat és összedolgozzuk. 2-2 szelet baconszalonnára helyezzünk 1-1
hússzeletet, ráteszünk 1-2 evőkanál tölteléket, elsimítjuk, a húst a baconnal
együtt felgöngyöljük, hústűvel rögzítjük. A megmaradt zsíron körbepirítjuk a
hústekercseket, majd tepsibe helyezzük, rászórjuk a borókabogyót, a
babérlevelet, felöntjük az alaplével meg a borral, lefedjük és forró sütőben
40-50 percig pároljuk-sütjük. Mielőtt kész van, kifedjük, rátesszük a vaj felét
és pirulni hagyjuk. A tekercseket kivesszük, meleg helyen tartjuk, a
pecsenyelevet átszűrjük és a tejszínnel besűrítjük. A végén belekavarjuk a
hideg vajat. Krumplipürével vagy más körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése