2016. december 27.

Aszaltgyümölcsös szarvastekercsek



Hozzávalók 6 személyre: 
12 szelet szarvas hátszín, 24 szelet bacon szalonna, só, bors, 2 evőkanál mangalicazsír, 10 dkg póréhagyma, 25 dkg erdei gomba(vagy barna csiperke), 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg vörörsáfonya, 2 evőkanál kapribogyó, 2 tojás, 1 zsömle,  10 dkg vaj, 5 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 4 dl zöldségleves, 2 dl vörösbor, 2 dl tejszín; a tálaláshoz: krumplipüré

Elkészítés
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. Az aszalt gyümölcsöket meleg vízbe áztatjuk. A karikára vágott póréhagymát a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsózzuk és zsírjára sütjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a beáztatott és kiszorított zsömlét, az összevágott barackot, az áfonyát és a kapribogyót, a felvert tojásokat és összedolgozzuk. 2-2 szelet baconszalonnára helyezzünk 1-1 hússzeletet, ráteszünk 1-2 evőkanál tölteléket, elsimítjuk, a húst a baconnal együtt felgöngyöljük, hústűvel rögzítjük. A megmaradt zsíron körbepirítjuk a hústekercseket, majd tepsibe helyezzük, rászórjuk a borókabogyót, a babérlevelet, felöntjük az alaplével meg a borral, lefedjük és forró sütőben 40-50 percig pároljuk-sütjük. Mielőtt kész van, kifedjük, rátesszük a vaj felét és pirulni hagyjuk. A tekercseket kivesszük, meleg helyen tartjuk, a pecsenyelevet átszűrjük és a tejszínnel besűrítjük. A végén belekavarjuk a hideg vajat.  Krumplipürével vagy más körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...