Hozzávalók:
a mandulás piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 10 dkg darált mandula, 2
evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só;
a sima piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt;
a krémhez: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak
vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 4 evőkanál mogyorókrém
a tetejére: 10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál aprított
mandula.
Elkészítése:
A mandulás piskótához a tojásokat habosra verjük a cukorral, a
csipetnyi sóval, majd beleforgatjuk a mandulát és a sütőporral összevegyített
lisztet. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokon, 20 percig
sütjük.
A sima piskótához a a tojásokat habosra verjük a cukorral, majd
beleforgatjuk a a lisztet. Sütőpapírral bélelt, ugyanazon tepsiben, 180 fokon,
20 percig sütjük.
A krémhez a tojásokat kicsit felverjük a kétféle
cukorral, belekavarjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött
besűrítjük. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd két részre osztjuk.
Felét beledolgozzuk a habosra kevert vajba, másik felét pedig a mogyorókrémbe.
A mandulás piskótát lekenjük a barna krémmel, rátesszük a sima piskótát és
lekenjük a fehér krémmel. Hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva a
tejcsokoládét megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, kicsit visszahűtjük,
majd a süteményre kenjük és rászórjuk a vágott mandulát.
Megjegyzés: A süteményt mandula helyett dióval vagy mogyoróval is el lehet
készíteni.
Elkészítettem, csak dióval mandula helyett. Finom volt. Köszönöm! :)
VálaszTörlés