Hozzávalók:
a laphoz: 4
tojás, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő,
a krémhez: 4
tojás, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 dl tej, 4 dl tejszín, 1/2 rúd vanília,
15 g zselatin, 5 dkg kandírozott narancshéj, 7 dkg mazsola, 1 dl narancslé, rum
aroma,
a díszítéshez:
2,5 dl tejszín, csokoládéforgács, 2-3 szelet narancs
Elkészítése:
A
laphoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk 2 evőkanál cukorral, a
fehérjét pedig felverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral. A két masszát egybe
tesszük és összekavarjuk a liszttel meg a keményítővel. Sütőpapírral
bélelt gáztepsibe simítjuk és 175 fokon 12-15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy
ne száradjon ki!
A mazsolát és a kandírozott narancshéjat a narancslébe
áztatjuk. A krémhez a tojásokat felverjük a cukorral meg a sóval, beletesszük a
vanília kikapart magjait és a tejet, majd vízgőz fölött besűrítjük. Ha készen
van, hideg vízben kihűtjük és rum aromával ízesítjük. A zselatin feloldjuk 0,5
dl vízben, kicsit felmelegítjük. A mazsolát, a narancshéjat meg a zselatint a
tojáskrémbe kavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is. A lap hosszanti
oldaláról levágunk 1/4-részt, a többit őzgerinc-vagy kalácsformába tesszük,
beleöntjük a krémet és befedjük a levágott lappal. Egy éjszakára hűtőbe
tesszük. Másnap hosszúkás tálcára borítjuk és bevonjuk a felvert tejszínnel.
Naranccsal és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése