Hozzávalók 6 személyre: 12 szelet toast kenyér, 25 dkg vaj, 15 dkg jó
minőségű pástétom, kb. 15-20 dkg vékonyra szeletelt szalámi, kb. 15-20 dkg
vékonyra szeletelt sajt, 5 dkg sajt(reszelni), 5 dkg hajszálvékony sonka,
pár szem koktélparadicsom és paprikával töltött olajbogyó,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kenyérszeleteket egymásra tesszük, héjukat levágjuk,
majd mindkét felüket vékonyan lekenjük vajjal és forró serpenyőben megpirítjuk.
Hűlni hagyjuk. A pástétomot kikavarjuk a megmaradt vaj felével. Egy hosszúkás
tálcára pár pástétompöttyöt teszünk és ráhelyezünk 3 szelet kenyeret. Lekenjük
pástétommal, ráhelyezzük a sajtot, majd a szalámit(mindkettő szélét levágjuk,
hogy pontosan fedjék a kenyeret), újból lekenjük pástétommal és befedjük
kenyérrel. A rétegezést addig folytatjuk, míg a kenyér elfogy. Fóliával
letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vékonyan lekenjük vajjal és
bevonjuk a reszelt sajttal. A sonkaszeletekből rózsákat csavarunk és a torta
tetejére helyezzük. További petrezselyemzölddel, koktélparadicsommal és
olajbogyóval díszítjük.
Tort aperitiv
Ingrediente pentru 6-8 persoane: 12 felii pâine toast, 250 g unt, 150 g
pateu de calitate, 150-200 g salam feliat, 150-200 g cașcaval feliat, 50 g
cașcaval pentru ras; pentru decorare: 50 g șuncă subțire, 50 g unt, roșii cocktail,
măsline, frunze de pătrunjel.
Prepararea: Feliile de pâine se
suprapun și se taie marginile, apoi se ung pe ambele părți cu unt și se
rumenesc în tigaie fierbinte. Se scot pe grătar și se lasă la răcit. Untul
rămas se amestecă cu pateul. Se ia o tavă lunguiață, se unge puțin pateu în 2-3
locuri(pentru ca tortul să nu alunece de pe tavă) și se așază 3 felii de pâine
una lângă alta. Se ung cu crema de pateu, se acoperă cu felii de cașcaval, apoi
cu felii se salam(marginile feliilor de taie, să se potrivească una lângă
alta), deasupra se unge din nou cremă de pateu și se acoperă cu un nou rând de
pâine. Se continuă până ce se termină ingredientele. Tortul se acoperă cu folie
de bucătărie și se pune la rece peste noapte. A doua zi se unge cu unt și se
presară cu cașcaval ras. Din feliile de șuncă se modelează trandafiri și se
decorează tortul împreună cu roșiile și cu măslinele.
3 megjegyzés:
Ez egy műalkotás! Gyönyörűséges és nagyon finom lehet. Gratulálok :)
Köszönöm, Mária! :)
Hu de nagyon szép!Na most nagyon sajnálom, hogy egyáltalán nem eszek kenyeret.... gyönyörű
Megjegyzés küldése