Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg vegyes
aszalt gyümölcs, 5 dkg csokoládécsepp és dió, 1 narancs leve és reszelt héja, 1
teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál citromlé, csipetnyi
só, 10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj, narancs és csokicsepp a díszítéshez.
Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöket és a diót összevágjuk, belekeverjük a
narancs héját. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a cukorral, hozzáadunk 1
evőkanál lisztet és egyenként a tojásokat, mindegyikkel jól eldolgozzuk. A
végén belekavarjuk a citromlével felhabosított szódabikarbónát és a sütőporral
meg a sóval összekavart lisztet, a narancslevet, az aszalt gyümölcsöket, a diót
meg a csokicseppet. A masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe simítjuk és
175 fokon, 30-35 percig sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk,
belekeverjük az olajat és a kihűlt süteményre öntjük. Mikor dermedni kezd,
örvényesre kenjük egy kanállal. Naranccsal, csokicseppel díszítjük.
Megjegyzés: Csokoládé helyett cukormázzal is bevonhatjuk. Ehhez
kavarjunk ki 10 dkg porcukrot kevés narancslével és azt kenjük a
süteményre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése