Hozzávalók 4
személyre: 20 dkg száraz csicseriborsó, 1 nagy hagyma, 60 dkg apró
csiperkegomba, 4 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, balzsamecet, 8 dkg
fetasajt, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap tiszta, enyhén sós vízben
puhára főzzük. Közben az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, mikor
megvan félrehúzzuk és megszórjuk fűszerpaprikával. A csicseriborsót leszűrjük(a
levét félretesszük), hozzáadjuk a dinsztelt hagyma felét és botmixerrel
krémesre turmixoljuk, miközben annyi levet adunk hozzá, hogy krémes állagot
kapjunk. A megmaradt hagymára dobjuk a félbevágott csiperkét, sózzuk,
borsózzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és megdinszteljük.
Mikor a gomba megvan, kevés balzsamecettel ízesítjük. Tálaláskor a
csicseriborsókrémre tesszük a hagymás gombát és rámorzsoljuk a
fetasajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése