2017. január 4.

Csicseriborsókrém gombával


Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg száraz csicseriborsó, 1 nagy hagyma, 60 dkg apró csiperkegomba, 4 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, balzsamecet, 8 dkg fetasajt, petrezselyemzöld.


Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap tiszta, enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, mikor megvan félrehúzzuk és megszórjuk fűszerpaprikával. A csicseriborsót leszűrjük(a levét félretesszük), hozzáadjuk a dinsztelt hagyma felét és botmixerrel krémesre turmixoljuk, miközben annyi levet adunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. A megmaradt hagymára dobjuk a félbevágott csiperkét, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és megdinszteljük. Mikor a gomba megvan, kevés balzsamecettel ízesítjük. Tálaláskor a csicseriborsókrémre tesszük a hagymás gombát és rámorzsoljuk a fetasajtot. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...