Hozzávalók 4 személyre:
2 bagett, 20 dkg vaj, 1 fej fokhagyma, 2-3 szál petrezselyemzöld, 1 teáskanál
reszelt citromhéj, só, 2 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A vajat
meleg helyen tartjuk, hogy nagyon puha legyen. A fokhagymát megpucoljuk,
áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt
citromhéjat, megsózzuk és az olajjal kikavarjuk, majd az egészet a lágy vajba
dolgozzuk. A bagetteket srégen szeleteljük, úgy, hogy az alján ne vágjuk át
teljesen. Egy konyhai ecsettel vagy egy kés segítségével a fűszeres vajat a
vágások mentén a szeletek közé kenjük, majd kívül is bekenjük a bagettet.
Alufóliába csomagoljuk és forró sütőben, 15 percig sütjük, majd kicsomagoljuk
és pirulni hagyjuk. Melegen, tea mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése