Hozzávalók
2 személyre: 1 bagett, 2 evőkanál natúr vajkrém, fél gránátalma magjai, 2
evőkanál aszalt vörösáfonya, 2-3 szelet pármai sonka, 5 dkg kéksajt, olívaolaj,
balzsamecet, szárított bazsalikom, petrezselyemzöld a díszítéshez.
Elkészítése:
A bagettet szeletekre vágjuk, egyik felüket vékonyan lekenjük olajjal,
megszórjuk bazsalikommal, tepsibe tesszük és megpirítjuk. A vörösáfonyát apróra
vágjuk, hozzáadjuk a gránátalma magjait, az apróra vágott sonkát, meglocsoljuk
kevés olívaolajjal és balzsamecettel, összekavarjuk, majd rászórjuk a kis
kockákra vágott kéksajtot is. A kenyeret kicsit hűlni hagyjuk, majd lekenjük a
vajkrémmel és ráhalmozunk egy-egy evőkanállal az előbbi salátából. Tetejére
kevés petrezselyemzöldet szórunk. Csak tálalás előtt készítsük el.
Bruschete gourmand
Ingrediente pentru 2 persoane: 1
baghetă, 2 linguri cremă de unt, semințele de la ½ rodie, 2 linguri merișoare
uscate, 2-3 felii șuncă de Parma, 50 g brânză cu mucegai, ulei de măsline, oțet
balsamic, busuioc uscat, frunze de pătrunjel.
Prepararea: Bagheta se taie felii, se ung puțin pe o
parte cu ulei de măsline, se pun în tavă și se presară cu busuioc. Tava se pune
în cuptor. Se mărunțesc merișoarele, se amestecă cu semințele de rodie, cu
șunca și cu brânza mărunțite, se stropesc cu ulei de măsline și cu oțet
balsamic. Salata se pune la rece. Cu 5 minute înainte de servire, se aprinde
cuptorul și se rumenesc feliile de baghetă, se lasă puțin la răcorit, apoi se ung cu crema de unt și se pun pe fiecare câte o lingură din amestecul de salată. Se servesc imediat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése