Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj,
10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 2-3 evőkanál zsíros tejföl, 1 sütőpor, 1
kávéskanál ecet, ½ citrom reszelt héja,
1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só;
a töltelékhez: 25 dkg darált mák, 8 dkg
cukor, 7-8 evőkanál forró tej;
a tálaláshoz: 5 dkg porcukor.
Elkészítése: A lisztet összedolgozzuk a
vajjal, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk, a porcukrot, a tojássárgát,
a tejfölt, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sütőport meg az ecetet és
alaposan összedolgozzuk. Puha, jól dolgozható tésztát kell kapjunk, ha
szükségesnek érezzük, kevés tejfölt még adunk hozzá. A tésztát 30 percig
hidegben pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságú lappá nyújtjuk és kb. 10 cm
átmérőjű körökre szaggatjuk. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral és
annyi forró tejjel, hogy kenhető állagú krémet kapjunk. Mindegyik korongra 1-1
evőkanál tölteléket teszünk, majd szorosan felcsavarjuk és kifli alakra
görbítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben,
180 fokon, 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen porcukorba
hempergetjük.
Többször megsütöttem ezeket a finom kifliket. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy visszajelezted!
VálaszTörlés