Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 50 ml
olaj, 1 citrom reszelt héja, 2 dkg élesztő, csipetnyi só; a sütéshez: kb. 5 dl
olaj;
az öntethez: 5 dkg tejcsokoládé, 50 dkg fehércsokoládé, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: A langyos tejet összekavarjuk egy kevés cukorral meg 1 evőkanál liszttel, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük az élesztős tejet, a megmaradt cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat meg a sót. Megdagasztjuk, a végén pedig beledolgozzuk az olajat is. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 5 cm-es kerek formával kiszaggatjuk, majd letakarjuk és 20 percig pihenni hagyjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a fánkokat a felső felükkel beletesszük és fedővel lefedjük. Mikor aranysárgára pirultak megfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felszívja. A kétféle csokoládét külön-külön edényben felolvasztjuk, belekavarunk egy-egy evőkanál olajat, majd papírtölcsérbe öntjük és vékony csíkban a fánkokra csorgatjuk. 15-20 percig dermedni hagyjuk, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése