Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg főtt sütőtök, 20 dkg sajt, 1 tojás, 3
evőkanál liszt, só, bors, kakukkfű, olaj a sütéshez:
a szószhoz: 10 dkg tejföl,
5 dkg joghurt, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, kevés rozmaring.
Elkészítése: A sütőtököt villával összetörjük,
hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a tojást meg a lisztet, sóval, borssal és
kevés morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük, majd összekavarjuk. 10 percre
hűtőbe tesszük, majd nedves kézzel diónyi golyókat formázunk és közepesen forró
olajban megsütjük. Az áttört fokhagymát megsózzuk,hozzáadjuk az apróra
vágott rozmaringot és kikavarjuk az olajjal. A tejfölt összekeverjük a
joghurttal és a fokhagymás krémmel, sózzuk, borsózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése