Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg lencse, 1 marék szárított vargánya, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg
vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 2 babérlevél, citromlé, fűszerpaprika.
Elkészítése: A
vargányát meg a lencsét, egy éjszakára, külön-külön hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a lencsét leszűrjük, a vargányát szűrőkanállal kiszedjük, a lencsét
pedig a vargányás lébe tesszük, ha szükséges még felöntjük hideg vízzel,
sózzuk, beletesszük a babérleveleket és puhára főzzük. Közben az apróra vágott
hagymát a vargányával együtt az olajon és a vajon megdinszteljük,
majd zsírjára sütjük. A megfőtt lencsét leszűrjük, késes aprítóba tesszük,
hozzáadjuk a hagymás vargányát, sózzuk, borsózzuk, majd krémesre dolgozzuk. A
végén citromlével ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk fűszerpaprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése