Hozzávalók 4
személyre: 12 dkg lencse, 2 szál virsli, 1 hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1
sárgarépa, 1/2 csípőspaprika, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, fűszerpaprika, só,
petrezselyemzöld, ecet.
Elkészítése: A
lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az apróra vágott hagymát
megdinszteljük az olajon, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kis
kockákra vágott sárgarépát meg a lencsét és felöntjük vízzel. Megsózzuk,
beletesszük a szeletekre vágott csípőspaprikát és közepes lángon főzzük. Mikor
a zöldségek megfőttek, beletesszük a karikára vágott virslit, rászórjuk az
apróra vágott petrezselyemzöldet és behabarjuk a liszttel elkavart tejföllel.
2-3 percig főzzük még, majd félrehúzzuk a tűzről és ízlés szerint ecettel
savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése