Hozzávalók:
a
piskótához: 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál
liszt;
a krémhez: 10 dkg mascarpone, 1 evőkanál porcukor, 5 dkg keserű
csokoládé, 1 dl tejszín, 1 teáskanál rumaroma;
a csokoládémázhoz: 5 dkg
étcsokoládé, 4 dkg vaj, 1 evőkanál porcukor, 4 evőkanál tejszín; tetejére:
csokoládéreszelék, gyöngycukor
Elkészítése:
A
piskótához a tojásokat a cukorral vastag krémhabbá verjük, majd beledolgozzuk
az olajat és a kakaóval összevegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt,
20x30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon, 15-18 percig sütjük.
A krémhez a
mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a rumaromát, az
olvasztott csokoládét meg a felvert tejszínt. A csokoládémázhoz a tejszínt a
vajjal melegedni tesszük, hozzáadjuk a porcukrot meg az összetördelt csokoládét
és egynemű krémmé kavarjuk. A piskótából 6 korongot szaggatunk.
A krémet
csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, egy-egy réteg krémet nyomunk a korongokra,
majd leöntjük a lehűtött, de még folyós csokoládémázzal. Kicsit dermedni
hagyjuk, majd újabb réteg krémet nyomunk a mázra. A megmaradt csokoládémázat
vékony csíkokban a krémre csurgatjuk és megszórjuk csokoládéreszelékkel meg
cukorgyönggyel. Azonnal tálalható.
Tipp: A krémet és a
mázat, ugyanebben a sorrendben a piskóta teljes felületére is kenhetjük, majd a
süteményt kockákra vágva tálalhatjuk, így nem lesz a piskótában sem
vesztességünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése