Hozzávalók 20 cm-es
tortaformához:
a piskótához: 3 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt;
a
krémhez: 20 dkg mascarpone, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé, 15 dkg
fehércsokoládé, 2 dl tejszín;
továbbá: 1 gránátalma, 1 tasak piros tortazselé,
1 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál vanília eszencia.
Elkészítése:
1. A tojásokat
tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverővel vastag krémhabbá verjük,
majd beleforgatjuk a lisztet. Kivajazott, belisztezett tortaformában, 180
fokon, 15-18 percig sütjük.
2. A formát
fóliával kibéleljük és beletesszük a piskótalapot. A vaníliaeszenciát 2-3
evőkanál vízben elkeverjük és meglocsoljuk vele a piskótát.
3. A
fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, egy részét sütőpapíron vékonyan
elkenjük és dermedni hagyjuk, majd kissé felmelegített kiszúróval
szívecskéket szaggatunk. A megmaradt csokoládét visszaolvasztjuk.
4. A mascarponet
kikavarjuk a porcukorral és a citromlével, majd beledolgozzuk a
fehércsokoládét(ne legyen forró) és végül a felvert tejszínhabot.
5. A krémet a
piskótára simítjuk. A tortát 1 órára hűtőbe tesszük.
6. A gránátalma
magjait kiverjük a gyümölcsből, meglocsoljuk a citromlével. A tortazselé port
összekeverjük a cukorral, felöntjük 2 dl vízzel és lassú tűzön felforraljuk.
7. Belekavarjuk a
gránátalmamagokat a levével együtt és tovább melegítjük, míg a zselé
cseppfolyós lesz, majd rátöltjük a krémre és azonnal elsimítjuk.
8. 1-2 óráig
dermedni hagyjuk, majd a fehércsokoládé szívecskékkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése