2017. február 17.

Forgácsfánk


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál gyümölcspálinka, 1 teáskanál rum eszencia, 1 citrom reszelt héja, 5 dl olaj,  10 dkg porcukor.

Elkészítése


1. A kimért lisztet gyúródeszkára tesszük, közepébe mélyedést csinálunk és beletesszük a tojássárgákat, a pálinkát, a rum eszenciát, a sót és a reszelt citromhéjat.
2. Hozzáadjuk a tejfölt, előbb egy villával összekavarjuk, majd kézzel összegyúrjuk. Ha szükséges, még egy kevés tejfölt vagy lisztet adunk hozzá, míg egy rugalmas állagú tésztát kapunk. 
3. A tésztát letakarjuk és 30 percig pihenni hagyjuk. 
4. Megszórjuk liszttel és 1-2 mm vastagságú lappá nyújtjuk. 


5. A lapot derelyevágóval 2 cm széles csíkokra vágjuk, középen a csíkokat elvágjuk. 
6. A tésztacsíkokból hurkot kötünk, de nem szorítjuk meg.
7. Közepesen forró olajban világosra sütjük. Vigyázat, mert nagyon hamar sül!
8. Szűrőben lecsöpögtetjük, majd még melegen porcukorba hempergetjük. 


Megjegyzés: A pálinka azért szükséges, hogy ne szívja magába az olajat, nem mellesleg, kissé hólyagos is lesz a fánk tőle. Nem kell félni,  a megsült fánkon nem érzik az íze.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...