Hozzávalók:
a piskótához: 6
tojás, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaó, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1
teáskanál sütőpor, csipetnyi só;
a krémhez: 4 dl
tejszín, 2 evőkanál méz, 5 g zselatin, 6 habcsók;
a tetejére: 15 dkg
50 %-os kakaótartalmú csokoládé, 1 dl tejszín, 4-5 habcsók, 2-3 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A
piskótához a tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi
mixerrel vastag krémhabbá verjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sót, a sütőport
meg a kakaót, beleöntjük az olajat és összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt,
közepes méretű tepsiben, 2 lapot sütünk, 175 fokon, 12-15 percig.
A krémhez a
zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, a mézet felmelegítjük és hozzáadjuk a
zselatint. A tejszínt felverjük, belekavarjuk a mézes zselatint, majd
beleforgatjuk az összetördelt habcsókot. Az első lapot a tepsibe tesszük,
rákenjük a krémet és befedjük a második lappal, finoman lenyomkodjuk.
10 dkg
csokoládét felolvasztunk a tejszínnel, rátöltjük a felső lapra és rászórjuk az
összetördelt habcsókot. A megmaradt csokoládét is felolvasztjuk, belekavarjuk
az olajat és a habcsókokra csurgatjuk.
A süteményt másnap szeleteljük(meleg
vízbe mártott és szárazra törölt késsel).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése