Hozzávalók 4 db-hoz: 50
dkg kenyérliszt, 7 g szárított élesztő, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 3,5
dl kézmeleg víz, olívaolaj, 10 dkg zöld és fekete, szeletelt olajbogyó,
provencei fűszerkeverék.
Elkészítése: A lisztet
összekeverjük az élesztővel, a sóval meg a cukorral, hozzáadjuk a vizet meg 3
evőkanál olajat és megdagasztjuk. Konyharuhával lefedjük, 1 órát kelni hagyjuk.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre
borítjuk, négy részre osztjuk, mindegyik tésztába belegyúrjuk a négy részre
osztott olajbogyót, majd újabb 15 percig kelni hagyjuk. Ekkor lisztezett
tepsikbe tesszük és kézzel háromszögekre húzzuk. Éles késsel 5 vagy 7 helyen bevágjuk,
a vágásoknál kissé kinyitjuk, hogy sütés közben ne ragadjon össze. Tetejét
lekenjük olívaolajjal és megszórjuk fűszerkeverékkel. 15- 18 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése