Hozzávalók
2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma, 2-3 szelet citrom,
4-5 koktélparadicsom, 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék, friss rozmaring és
kakukkfű, só, 1 dl fehérbor, olívaolaj.
Elkészítése:
A csirkecombokat megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és meglocsoljuk 2-3
evőkanál olajjal, majd fóliával lefedjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A hagymát
megpucoljuk, vastagabb szeletekre, a paradicsomokat félbe vagy negyedekbe
vágjuk, a fokhagymákat késsel megtörjük, majd egy sütőtálba rakjuk őket,
meglocsoljuk kevés olajjal. Ráhelyezzük a csirkecombokat, rátesszük a citromot
és a friss zöldfűszereket, rátöltjük a bort, majd betoljuk a forró sütőbe
és ráhelyezünk egy sütőpapírt. 30 percig a saját levében hagyjuk párolódni,
majd a sütőpapírt levesszük és rápirítunk. tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Jól passzol hozzá a rizs, melyre rákanalazzuk a megsült hagymás-paradicsomos
keveréket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése