Hozzávalók 4
személyre: a pizzatésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1
evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő; a feltéthez: 1 evőkanál
mascarpone, 10 dkg mozzarella, 10 dkg koktélparadicsom, 5 dkg kalamata
olajbogyó, diónyi parmezán, szárított bazsalikom, petrezselyemzöld a
díszítéshez.
Elkészítése: A pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, kicsit
hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott
élesztőt meg az olajat és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát kelni hagyjuk,
majd négy részre osztjuk és mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk. A
tésztákat lekenjük a mascarponeval, rátesszük a vékony szeletekre vágott
mozzarellát(vagy ráreszeljük), majd a felvágott paradicsomot és
olajbogyót és végül pedig a szardellát. Megszórjuk szárított
bazsalikommal és reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben , 180 fokon,
18-20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Pizza cu sardine
Ingrediente pentru 4 persoane: pentru aluat: 500 g făină, 330 ml apă, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriță sare, 25 g drojdie proaspătă; alte ingrediente: 2x125 g conserve de sardine, 4 linguri mascarpone sau cremă smântână cu brânză, 100 g mozzarella, 100 g roși Cherry, 50 g măsline Kalamata sau alt tip, puțin cașcaval, busuioc, frunze de pătrunjel.
Prepararea: Se cerne făina într-un castrom, se adaugă în mijloc drojdia sfărâmată, se toarnă apa călduță și se lasă la crescut 10 minute, după care se adaugă sarea și uleiul, se frământă aluatul. Se lasă la dospit 30 minute, după care se împarte în trei părți egale și se întind în formă rotundă. Se ung cu crema de brânză, se pune feliile de mozzarella, apoi sarniele, roșiile tăiate sferturi și măslinele. Se presară cașcavalul ras și verdețurile mărunțite. Se coc 18-20 minute la 180 grade.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése