2017. február 18.

Tálban főtt


Misztótfalusi Kiss Miklós: Szakáts mesterségnek könyvetskéjéből

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 3 egész tojás, 4 evőkanál cukor, 3 dkg vaj, 10 dkg fehér kenyérbél, 1,5 dl tej, 1  evőkanál rózsavíz, só, 5 dkg mazsola, vaj és zsemlemorzsa a tálhoz.


Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük, beteszünk egy félig vízzel telt tepsit. A rózsavizet a meleg tejbe kavarjuk, ráöntjük a kenyérre. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgát kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és végül a kiszorított kenyérbelet is és alaposan kikavarjuk. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kenyeres masszába. Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt hosszúkás(vagy kerek) tálba simítjuk és tetejére szórjuk a mazsolát. Behelyezzük a vizes tepsibe és 30-35 percig sütjük. Ha megsült, eloltjuk a tűzet, kissé kinyitjuk a sütő ajtaját  és 5 percig még bent hagyjuk. Langyosan fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...